luni, 24 august 2009

Cultura la coltul blocului

Bai, cine n-are gust pentru filmele europene... sa-si cumpere! Sau cine nu stie cum s-ajunga la cinema Europa... sa afle! Din fericire pentru mine, acest cinematograf e la coltul blocului, pot sa merg si in pijamale pana acolo daca am chef si sa spun ca am vazut un film acasa desi e altceva cand stai infundat intr-un fotoliu si te uiti pe ditamai ecranul.
Vineri seara. Ma intorc de la birou. Putin dezolata pentru ca esuase planul de a merge in Vama. Afis la Europa. "Caotica Ana". Julio Medem. Sun Cangur. N-are cum sa ajunga in 40 min. Sun Pumpkin. Contramandeaza planuri proprii, vine la Europa. Cool! 8 oameni in toata sala!!! Incredibil!!! Ceea ce nu-i asa rau pana la urma pentru ca e liniste si cu siguranta cei ce aleg sa vada un film de nisa si nu orice Hollywood bullshit, sunt niste oameni cel putin civilizati.
Si da, a meritat. Mi-a placut tare mult acest film si viziunea lui Medem. Imaginea a fost superba, e o bijuterie de film. Putin cam mistic pentru gusturile mele dar foarte bine facut si incarcat emotional prin faptul ca e dedicat Anei Medem, sora regizorului care nu mai e dar care a lasat niste picturi foarte frumoase pe care le putem admira in film.
Eh, daca tot mi-am inceput week-endul asa, nu m-am lasat si am mai bagat 4 bucati film tot cu Pumpkinu', in "paradisul de la ap. 64" ;).
Prima bucata: "L'auberge espagnole" - nu e un film memorabil DAR a avut o atmosfera placuta data de faptul ca e filmat in Barcelona (my dream city) iar personajul principal e jucat de Romain Duris care nu e in niciun caz vreun "homme fatal" dar are o moaca draguta foc si un aer simpatic si mi-a placut tare mult de el (il mai vazusem si in "Si inima mi se opri in loc").
A doua bucata: "Les poupees russes" - e continuarea mult mai reusita si mai bine lucrata a filmului de mai sus. Cu acelasi Romain Duris cu inima franta de Audrey Tautou (fosta lui iubita in film), cu fata aia de baietel suparat pe care-ti vine sa-l pupi si sa-l strangi in brate. Umorul european e diferit de cel american dar foarte pe gustul meu, am zambit pe parcursul intregului film.
A treia bucata: "Frida" - la a treia vizionare. Imagine sublima, culoare, Frida, Salma Hayek, spirit puternic, iubire incredibila, Diego Rivera... misto! Nu mai zic, nu vreau sa macelaresc un astfel de film.
A patra bucata si ultima: "Lucia y el sexo" - tot de Medem. Am vrut sa-l vedem pentru ca a fost facut inainte de "Caotica Ana" si foarte apreciat. Desi destul de incalcit, mi-a transmis niste stari foarte complexe si placute. Medem asta stie meserie!
Bai, cum ar veni, nu sunt nici pe departe in masura sa comentez niste filme dar am vrut sa fac o pledoarie in favoarea filmului european care bate la fund muuuulte filme americane si sa mor io daca nu e cultura distilata! ;)

luni, 17 august 2009

Love of my life...f**k off!

Eu: "Iubitule, imi mananci nervii si sanatatea! De 5 luni ma chinui, am reusit sa te uit putin da' uite ca ne-am intalnit si-acum au iesit toate alea din recycle bin si vin iar peste mine. Lasa-ma naibii in pace sa te uit de tot si sa incerc sa fiu fericita!" El: "Iubito, e simplu, nu te mai gandesti la alea rele, te gandesti numai la ce a fost frumos si gata, iti trece, iti promit! Dar nu-mi lua placerea de a te auzi, ma simt atat de bine cand vorbesc cu tine!" Eu: "Dar, dragostea mea, n-am cum sa accept faptul ca in urma noastra sta o relatie esuata, ca un mort neingropat! E groaznic! Nu pot sa ma gandesc la tine fara sa ma rup in 7 la gandul ca tu trebuia sa fii tatal copiilor mei. Stii ca am ales numele fetitei pe care sper s-o am intr-o zi?" El: "Scumpa mea, tu ai vrut sa fie asa, asta e pretul pe care l-ai pus tu pe iubirea noastra. Dar nu-i nimic, intr-o zi vom fi iar impreuna." Eu: "Te rog, nu mai spune porcaria asta! Daca ne-am despartit, asa ramanem. Chiar daca ma doare de mor, se pare ca iubirea noastra n-a fost sa fie de tot. Te rog sa nu ma mai cauti, nu pot sa vorbesc despre vreme cu tine (Eu in gand: Te iubesc prea mult si acum, chiar daca nu te mai vreau, desi nici eu nu inteleg cum e posibil)." El: "Bine, regina mea, nu te mai caut. Vorbim mai tarziu."

luni, 10 august 2009

Cuiul

Bai, stii cum faci? Iei o femeie care te iubeste, sau care macar tine la tine mult-mult si-i spui "Zi-mi ce sa fac sa fim impreuna si fac. Mor de dorul tau." si astepti. Asta-i cuiul. Dupa care stai cuminte un timp, o lasi sa-ti spuna ca nu-i pasa, sa stea cu coada pe sus, sa faca ce vrea ea ca sa se simta deasupra situatiei si o sa vezi cum incepe sa se inmoaie, sa se mai gandeasca, sa-ti stearga din defecte, sa-ti uite din greseli si incet-incet sa te vada din nou ca fiind bun pentru ea. Asta-i cuiul ruginit. Tu poti sa astepti, nu esti ca ea, slab. Ce, cat dureaza sa rugineasca un cui si sa faca aia tetanos? Nu mult. Doar o stii, e moale, te iubeste proasta, ii spui de doua ori "pisi" si gata, cade in poala ta, nici nu apuci sa te dezmeticesti. Si de-aici, e simplu, ii spui ce vrea sa auda si o tii langa tine pe termen nedefinit. In timpul asta tu poti sa fii tu, ba chiar si sa vii cu pretentii ca doar, vorba aia, o faci fericita deci tre' sa te faca si ea pe tine. Ce, e prea mult sa faca aia sau aia din iubire? Pai spune-i ca nu crezi ca te iubeste si o sa se dea de 3 ori peste cap sa-ti demonstreze ce pura e ea si ce mult te iubeste si cum numai pe tine te-a dorit asa si cum numai cu tine isi pierde mintile instantaneu. Si gata, iar ai pus-o la locul ei. Si uite-asa poti s-o tii cat vrei tu, e simplu, bai. Odata ce ti-ai dat seama care-s butoanele, nu-ti ramane decat sa apesi pe ele. Dar un lucru e clar, tre' sa fii alunecos. Stii cum ne place noua sa le vanam pe ele, caprioarele? Si stii cum nu ne mai plac asa de mult dupa ce le-am prins si ne-am jucat cu ele si le-am tavalit bine? Eh, uite-asa le place lor sa fie vanate. De unde rezulta ca daca nu le vanam noi ca nu mai avem chef, o sa ne roage ele s-o facem. Si-o sa-si falfaie cate-un copanel prin fata ochilor nostri sau o sa bata din gene ca niste vulnerabile perverse, doar-doar ne-om infoia putin si le-om lua pe sus. Crede-ma, se alinta cand spun "Vai, nu putem fi nici prieteni, nici iubiti". De fapt au niste fluturi cat casa si le bate inima aia slaba si buna de nimic mai-mai sa le crape daca mai scapi cate-o dulcegarie din cand in cand. Asa ca, in timp ce ea isi face mani-pedi, epilat, frezat, calcat, aranjat (lucruri pe care nici n-o sa le observi vreodata), tu noteaza-ti cateva expresii telenovelistice in carnetel si baga-le prin rotatie cand incepe "mimoza" sa se razvrateasca.
Sfaturi grele, bai. N-ai cum sa dai gres cu ele! ;)

marți, 4 august 2009

Alive and kicking

Si iacata ca a fost nevoie de vreo doua luni ca sa pot da ochii din nou cu blogu' meu. Dupa grozaviile pe care le-am scris in ultimele posturi, de fiecare data cand deschideam pagina asta, imi venea sa vomit. Deci da, s-a gatat si iubirea mea de atunci, a murit dragostea noastra, floare-albastra, floare-albastra. S-a dus nabii, cum se duc toate mai devreme sau mai tarziu. In cazul meu e intotdeauna mai devreme ;).
Oricum, recuperarea a fost usoara si scurta, intre timp a venit vara de-a dreptul, am cunoscut oameni noi, am fost la nunti, m-am plimbat, am fost in Vama... DAAAA, am fost in Vama. O sa insist putin pe Vama.
Am fost chiar si in week-endul trecut. Frate, are ceva locul ala, nu stiu ce. N-a mai ramas mare lucru din Vama de acu' ceva ani, mai e doar un iz de hippie, flower-power, make love not war sau sex, drugs & rock'n'roll. E mai mult un mit, te chinui putin ca sa-i gasesti spiritul. Pentru ca intre timp preturile au devenit nesimtite, oamenii au devenit nesimtiti, mai ales aia care nu au ce cauta acolo dar vin sa ne deranjeze pe noi, ceilalti. Dar pentru mine inca merita sa merg pentru ca ultimele 2 dati am fost cu grupul care trebuia, muzica de-acolo e fix pe gustul meu iar faptul ca nimeni nu analizeaza pe nimeni si nu incomodeaza cu priviri care evalueaza cantitate sau calitate e fix ce-mi place. Peace! Asta-i gen Bob Marley, in timp ce-i iese fum pe toate orificiile. Am ratat ocazia sa fumez dar cu berea m-am inteles bine. Si cand m-am plictisit de ea, m-au ajutat whiskey si cola ;). Nici sexul in cort, in timp ce soarele iese din mare, nu-i rau.
Cu alte cuvinte, vara asta a fost misto. Ce-i si mai misto la ea, e faptul ca nu s-a terminat :D. Urmeaza un concediu de o saptamana, inca nu stiu pe unde si cel putin inca o Vama.
Intre timp, invat sa merg pe role. Asta da distractie! Imi place de mor!