miercuri, 26 noiembrie 2014

Iubit vs. prieten

"Iubitul meu" spui atunci cand il iubesti, altfel spui "prietenul meu", nu?
As vrea ca prietenul meu sa ma iubeasca si as vrea sa-l iubesc si eu pe el, doar ca nu cred ca ne placem suficient de mult pentru asta. De fapt, cred ca el ma place suficient, numai ca tot timpul e in dezacord cu ce sunt, spun si fac. Mai degraba as spune ca-i plac pozele mele si-i place de mine cand tac. Pare ca-si face niste calcule din care reiese ca am niste gene suficient de bune pentru a fi mama celor 3 copii pe care si-i doreste, doar ca dezaproba profund faptul ca fumez, ca nu-mi gatesc, ca nu fac suficient sport si, in general, tot ce el face si eu sau tot ce el nu face si eu da.
De exemplu, o discutie aberanta de ieri a fost cea in care imi spunea ca sunt prea (sau foarte, ca e altceva, dar n-am retinut cum a zis el) atenta la bunele maniere si la politeturi, care i se par oarecum inutile. I se pare ca denota un servilism romanesc pe care il detesta. Cateva fraze mai tarziu facea aluzie la faptul ca as trai in lumea cartilor si nu in lumea reala pentru ca, usor de dedus, nu?, eu citesc iar el nu.
Frecvent discutiile noastre (sau in proportie mare pana acum, ca sper ca epuizam curand subiectul) se invart in jurul starii mele de sanatate, al unor afectiuni trecute, prezente, viitoare si chiar ereditare. Ma simt ca la recrutare. Daca spun ca am platfus (desi n-am), ma lasa in pace?
Aseara chiar facea un nou calcul genetic prin analogie cu familia sora-mii: daca ea are ochi albastri, sotul ei caprui si fiica lor tot albastri... restul ideii s-a dedus, nu s-a exprimat... inseamna ca daca eu am ochi verzi si el caprui, copilul nostru (primul din cei 3, da?) va avea ochi verzi? Ochii trebuie sa fie cea mai frumoasa trasatura de-ale mele in... ochii lui si probabil figura in ansamblu, ca la celelalte parti imi spune mai mult direct decat indirect ca ar trebui sa mai lucrez.
Exemplu: ii trimit o poza cu mine intr-o oglinda frumoasa si, in loc sa admire oglinda, daca nu pe mine, imi spune ca daca as mai pune niste muschi pe picioare, as putea urca pe un podium. Ei bine, sa ma fut pe el de podium! Nu ma intereseaza treaba asta!
Pauza, stop joc!
Mai scriu si alta data tampeniile pe care mi le zice, ca acum vreau sa-mi iau gandul de la ele si sa-mi dau voie sa ma indragostesc si mai vedem noi apoi.
Despre partile bune ale acestei relatii intr-un episod viitor.

Niciun comentariu: