sâmbătă, 28 martie 2015

Cum am tras apa

Intr-o seara in care nu-ti gasesti linistea, adica o seara ca oricare alta, ii spui unei foste iubiri (sau ceva) ca vrei sa auzi totusi explicatia pe care iti spusese ca o are pentru un comportament urat pe care il avusese fata de tine. Iti spune ca te suna, trec 2 ore fara sa te sune, ii scrii ca e un bou (cuvant pe care il folosise el ca sa se descrie pentru ca renuntase la tine la un moment dat, deci doar aprobi folosirea lui, nu i-l atribui din senin) si te suna imediat. Sigur, te suna fiindca e intrigat si furios si vrea sa stie de ce i-ai spus asa, fiindca-l doare la orgoliu, nu fiindca ii pasa de sentimentele tale si ar vrea sa-ti demonstreze ca te inseli.
Vorbiti ce vorbiti, orgoliul lui de cacat il indeamna sa te intrebe daca vrei sa fiti impreuna, cand oricine in locul lui ar fi vazut ca vrei, si ramane cum ati stabilit. Ca sunteti impreuna, cum ar veni, si ca va vedeti in seara urmatoare, nu joi la miezul noptii, cand sunteti rupti de oboseala.
In seara urmatoare te suna sa-ti spuna ca nu va vedeti si ca nu trebuie sa va mai vedeti. Tu stiai ca asa o sa se intample, ca nu esti proasta ca noaptea, esti mediocra la prostie, nu excelezi. Si in momentul ala, cand in sfarsit simti ca face misto de tine, se produce declicul: ii inchizi telefonul in nas si STII ca omul asta trebuie sa dispara definitiv din viata ta, fiindca ti-o face de cacat, nu aduce nimic bun in ea. Nu! De fapt nu aduce nimic - punct!
In continuarea programului iti pregatesti ceva de mancare, iti pui un film despre iubire si nu numai si te culci linistita si eliberata.
Te trezesti noua si proaspata a doua zi dimineata, iei micul dejun, bei cafeaua, fumezi tigara si te duci la baie. Nimic neobisnuit. Daaaar, cand te ridici de pe vasul de toaleta si te uiti in urma la ce ai scos din tine, stii ca ai scos lucruri de care nu mai aveai nevoie si care erau toxice pentru tine. Asa ca accepti senina despartirea, arunci o ultima privire plina de dispret, spui "Pa, Icsulescu!" si tragi apa.

Niciun comentariu: