marți, 3 iunie 2014

Micro-iubirea

Micro-iubirea e cand iubesti pe cineva, dar pentru foarte putin timp. Maxim 3 zile, cat tine o minune.
E cand iubesti asa de repede si de intens incat in a 4-a zi bei 3 beri si fumezi un pachet de tigari si speri ca somnul de peste noapte te va reseta asa de bine, incat va fi ca si cum n-a fost.
E cand il vezi pe holuri la serviciu, e colegul nou, nu stii nimic despre el, dar radarul tau iti spune ca e suficient de defect incat sa te atraga. Stii ca e defect, nu stii in ce fel, dar vrei sa-l desfaci, sa vezi ce-i acolo si daca-ti raman piese cand il recompui. Il observi un timp de la distanta si nu arati nimic din curiozitatea pisiceasca atat de caracteristica, fiindca esti un sfinx. Pe dinafara. Pe dinauntru esti o fetita, dar shhh!, asta e secretul nostru!
Si trec asa cateva luni si apoi apare contextul ala periculos, in care nu e bine sa te expui, dar fix atunci o faci. Esti la teambuilding (teamdrinking) si incepi sa-l atingi ca sa-l faci atent pentru o prostie pe care vrei sa i-o spui. El simte ca de asta il atingi si cand isi apropie urechea sa auda mai bine prostia, isi lipeste obrazul de al tau. Tu simti ca el e acolo, stii de ce si-a lipit obrazul si plusezi: il musti de obraz. El e barbat, intelege de ce l-ai muscat. Ajungeti in pat si o faceti cu lumina aprinsa si e ca-n cer (el o spune, nu tu). Dormiti o ora sau deloc, nu stii precis, suna ceasul, pleaca in camera lui si te suna fiindca-i e dor de tine. Iti spune ca daca se indragosteste de tine, nu mai scapi de el. Tu-i spui ca nu se va indragosti si in timpul asta cazi in propria capcana.
Reveniti acasa, urmeaza un week-end de miere si-ti spune ca vrea o relatie, tu-l crezi pe jumate, dar pui de la tine cealalta jumate si iese de-o relatie pana la urma in capul tau.
Si vine luni. Nemilos si de cacat, cum e luni de obicei. Il simti tacut si ingandurat si nu vorbeste cu tine si stii ca s-a intamplat ceva. Ba nu, stii exact ce s-a intamplat! Iti spune ca vorbiti seara. Te suna dupa serviciu, e atat de decent. S-a intamplat o relatie veche, atarnatoare si agatatoare, cum ai si tu cu unu' pe care-l iubesti de 10 ani. A lui e de 12 ani. Stie la fel ca tine ca e o relatie din care n-o sa poata iesi fara ajutor specializat, dar momentan nu l-a accesat, asa ca se zbate. Mai stie ca nu vrea sa te faca sa suferi. Asa ca vrea sa va opriti aici.
It's not you, it's me... Esti minunata, esti misto... bla, bla, bla, sa ma fut pe el de destin, sa ma pis pe ele de lectii, ca traim degeaba si nu invatam nimic!

Niciun comentariu: